גשר או שתל | גשר במקום שתל
שן קדמית חסרה היא אולי המפגע האסתטי המפחיד ביותר עבור המטופלים. זה כמו חור שחור בחיוך שלכם, זה ממש לא פגם שמישהו יכול שלא לשים לב אליו. ובאופן טבעי תרגישו את אי הנוחות בכל סיטואציה חברתית.
אף אחד לא רוצה להיקלע למצב שכזה, אבל זה יכול לקרות מסיבות שונות, אפילו כתוצאה מסוג של תאונה שגרמה לכם לחטוף מכה בדיוק על השן, ובעקבות התאונה איבדתם את השן.
למזלנו אנו חיים בתקופה שיש בה שירותי רפואת שיניים מתקדמים המעניקים מענה לכל בעיה, מטיפול שורש ועד רפואת שיניים אסתטית. וכמובן יש לנו חומרי הרדמה שמאפשרים לבצע את הטיפולים ללא כאבים. אז בוודאי שיש לנו גם פתרון למקרים שכאלו.
אבל הבעיה שיש לנו יותר מפתרון אחד…
אנו יכולים לעשות שתל דנטלי (השתלת שן אחת). לא ניכנס להסברים עמוקים על השתלות שיניים, אבל פחות או יותר אתם מבינים מהו שתל דנטלי.
האפשרות השנייה היא לעשות גשר, ואיננו מדברים על גשר ליישור שיניים. גשר הוא פתרון אסתטי המקובע לשתי שיניים בריאות, מימינו ומשמאלו.
בעיקרון שני הפתרונות יכולים להתאים, כל עוד אין בעיה רפואית מיוחדת. את זה יבדוק רופא השיניים. במידה ושני הטיפולים יכולים להתאים, הרופא שיניים יספק לכם את כל המידע הדרוש על מנת לקבל את ההחלטה גשר או שתל.
הסיבות להעדפת גשר במקום שתל, או ההפך, יכולות להיות קשורות לסיכוי הצלחה, עמידות הטיפול לאורך השנים, האסתטיקה, המהירות שבה ניתן לסיים את הטיפול, העלויות ואולי גם פקטורים נוספים.
לייעוץ אישי פנו למרפאת השיניים של דוקטור אברמסון.
גשר לעומת שתל
קודם כל כדאי להבין את הדקויות של ההבדלים בין שני הדברים.
גשר הוא מבנה שנמצא בין שתי שיניים התומכות בו. בשביל להרכיב את הגשר אנו צריכים להכין את השן – עבודה הכוללת שיוף והסרת חומר שן. למעשה אנו צריכים להתקין כתר על כל שן, על מנת שתהיה חזקה לתמוך בגשר.
אם השיניים ליד בריאות, נשאלת השאלה האם נרצה לשייף אותן ולפגוע בהן בשביל להתקין את הכתר.
שתל הוא אלמנט המוחדר לעצם, והוא בדרך כלל עשוי טיטניום, והוא תומך בכתר המורכב עליו.
שני הפתרונות מיוצרים במעבדת שיניים, והגשר עשוי לפעמים מאותם החומרים שעשוי הכתר. כך שיש יכולת לבחור גשר איכותי בצבעים טבעיים התואמים לצבעי השיניים שלכם. ובשני המקרים תקבלו פתרון שהוא גם אסתטי וגם תפקודי, למרות שהם אינם זהים לחלוטין, ולכל אחד יתרונות וחסרונות.
גשר במקום שתל
היתרון של שתל דנטלי הוא שאין תלות בשיניים שלידו. איננו צריכים להסיר חומר שן בשביל להתקין כתר בשיניים. אם השיניים יפות ובריאות, לא נהרוס אותן. נבצע רק השתלת שן, וניתן מענה איכותי.
כפי שהבנתם, חבל להרוס שיניים בריאות. אך מה עושים כאשר לצד השן החסרה ישנן שיניים שבורות או נגועות בעששת? במקרים אלו אנו צריכים לטפל בשיניים הללו בכל מקרה, וככל הנראה הפתרון המתאים הוא כתר.
במקרה שכזה, בו בכל מקרה אנו עושים כתרים בשיניים, גשר יכול להיות פתרון מתקבל על הדעת. זה נכון גם כשחסרה עצם בלסת או יש מצבים רפואיים – כמו מחלות כרוניות – שמונעים ניתוח, או כאשר מטופל מעדיף שיקום מהיר ופשוט יותר בלי תהליך כירורגי ממושך.
הצעד הראשון שעליכם לעשות הוא לפנות אל מרפאת שיניים בירושלים, ושם תוכלו לעבור אבחון. תוכלו לעשות זאת במרפאתו של דוקטור ארי אברמסון, ולקבל את הפתרון הטוב ביותר.
כאן נוכל לאבחן את הצרכים הרפואיים, ואז לייעץ לכם האם לבחור גשר או שתל, בהתאם לנסיבות המקרה שלכם.
הפתרון המהיר לחיוך מושלם
כשמשווים בין גשר או שתל, סיכויי ההצלחה של שתל גבוהים יותר – קרוב ל-95-98% כשהוא מבוצע על ידי רופא שיניים מנוסה ומתאחה היטב לעצם, בעוד גשר תלוי בשיניים התומכות ויכול להיכשל (כ-85-90% הצלחה) אם הן נחלשות.
מבחינת עמידות, שתל מנצח לאורך זמן – הוא יכול להחזיק עשרות שנים עם טיפול נכון, בעוד גשר נשחק אחרי 10-15 שנים ודורש החלפה.
מבחינת המראה אסתטי, שתל נותן תוצאה טבעית כי הוא מחקה שן אמיתית בצורה מדויקת יותר. בעוד גשר, בעיקר כאשר הוא עשוי מתכת בציפוי חרסינה, עלול להיראות פחות טבעי מהשיניים שלידו.
משך הטיפול שונה לגמרי – גשר הוא טיפול קצר (כמה שבועות), בעוד שתל לוקח 3-6 חודשים בגלל תהליך האוסאואינטגרציה שבו השתל נטמע בעצם, מה שהופך גשר במקום שתל לאופציה מהירה.
מבחינת המחיר, שניהם פחות או יותר בטווח המחירים של 3000-6000 ש״ח, אך יש לבחון את המקרה האישי, ולראות מה יהיה יותר זול במקרה שלכם.
גשר או שתל – למה שתל עשוי להתאים יותר?
אם אתם חושבים על העתיד, שתל עשוי לנצח בדילמה של גשר או שתל. הוא לא דורש לשייף את השיניים שיש ליד. השתל נטמע בעצם ועומד בלחצים רבים. הכתר שמעליו מותאם בדיוק לגוון ולמבנה השיניים. והתוצאה היא לא רק חיוך יפה ומלא ביטחון, אלא גם יכולת לאכול וללעוס, ואפילו לדבר בחופשיות.
אתם מוזמנים אל מרפאת השיניים שלנו, כאן ניתן לקבל מבחר טיפולים מתקדמים בהתאמה אישית, לרבות סתימה לבנה, שיקום על גבי שתלים ועוד.